Zaštita od ptica (golubova)

Ptice u epidemiološkom smislu predstavljaju značajan recipijent niza zaraznih bolesti, posebno one vrste koje u potrazi za hranom pretražuju smetlišta ili sa našom hranom ukrštaju puteve ili se hrane malim glodarima ili nisu ostajalice ili selice. Njihov odnos sa čovekom vezan je za prehranu semenjem i biljkama, za ulazak u dvorišta i hale prehrambene industrije, boravak na olucima, balkonima i prozorima, defekaciju na rublje u procesu sušenja ali i za građenje gnezda na ili u usisima ventilacionih i klimatizacionih sistema, gde pored ostalog (perja, olupine jaja, leševa, materijala za gnezda) obilno ostavljaju ptičiji izmet. Tu se nađe i čitav niz parazita koji na njima borave (stenice, buve, uši, krpelji, grinje) koji međusobno izmenjuju ili ih napuštaju tražeći nove domaćine ili dijapauzu. Od ptica najzanimljiviji su u tom pogledu domaći golub, domaći vrabac, vrane i dr.

Današnji gradovi svojom gradnjom, arhitekturom i pratećim sadržajima prognanim životinjama iz prirode povratak i suživot sa čovekom u novim okolnostima – samo za one vrste koje se mogu prilagoditi.

Firma CM ALPIN vrši zaštitu od golubova postavljanjem igličastih elemenata dvorednih, trorednih ili četvororednih u zavisnosti od potrebe. Takođe, vršimo montažu PVC, žičanih ili plastificiranih mreža  u cilju zatvaranja svetlarnika objekata ili bilo kog drugog mesta koje želite da zaštitite od golubova.

Galerija zaštita od golubova

Zaštita od golubova Novi Sad

Zaštita od ptica Novi Sad

Pozovite nas na: 064/230-71-09